Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oven-pasta met pittige pesto en aubergine

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2x aubergine , 10 kerstomaatjes , 1 pakje gerookt ontbijtspek , bosje bieslook , 1 sjalot , 1 grote ui , 2 eieren, blikje gesneden champignons of 10 grote verse champignons , 1 grote teen knoflook ( gelijk aan een 3e van een kleine bol ) , parmezaanse kaas , 75 gr. fetakaas,pompoenpitten of pijnboompitten(handje),rucola, 3 EL mascarpone, (optionieel 1 grote tomaat) , olijfolie en pasta naar keuze , voorkeur : penne


HULPMIDDELEN

Ovenbestendige schaal , scherp mes , blender , kookpot, bakpan, oven


"Aubergine,wat is dat ? Hoe smaakt dat en in welke gerechten doe je dat?" Dat vroeg ik nog toen ik bij de fruit-en groentenwinkel de lage prijsjes van deze veelzijdige en vlezige groente zag staan met de woorden '' seizoensproducten" , ik kreeg als reactie " och daar kan je alles mee gereed maken ! Dat is zo met nen aubergin!da gij da ni kent ?? " Tja , ik heb het nooit eerder geproefd maar ik heb de mooie zwarte groentjes toch aan halve prijs meegekregen want het waren de laatste en de korf moest leeg. Nu , dit is normaliter geen recept ik zou plaatsen op een webstek als deze owv het feit dit verre van speciaal is maar ik blijf de focus leggen op " budgetkoken" en oh jee wat een weekend was me dat ! Ik was zonder stroom gevallen en je kan het al raden : de koeling werkte niet en de hoge temperaturen zorgden voor veel bederf van alle voeding ik aangekocht had dus moest ik roeien met de riemen die ik had(écht budget koken dus ! ) en wonder boven wonder ? Aubergine behoort vanaf nu bij 1 van mijn favorieten ! ze staan inmiddels ook reeds in de tuin , tja , wat wil je , heerlijk is die ! hopelijk valt dit recept uit hoofdzakelijk de moestuin in de smaak ! Hier alvast wel , al is het zeker geen hoogstandje ;-)

Bereidingswijze

Voorbereiding : kook 1 ei , kook pasta beetgaar , hak de bieslook, de knoflook en de sjalot fijn en meng in een kommetje met een scheut olijfolie , laat het geheel even staan omdat het aroma van knoflook pas nadat deze 10 min. gesneden is echt vrijkomt , verwarm intussen de oven voor op 150° , snij de aubergines in fijne plakjes en de ui in mooie grote ringen , bestrooi de plakjes aubergine met veel zout (overdrijven mag eens YES ! ) en laat afgedekt staan . neem 2 borden en verdeel er de rucola op met een plakje van de grote tomaat , bestrooi met pompoenpitten en een beetje parmezaanse kaas en zet opzij .

Snij de champignons in fijne stukjes en doe hetzelfde met het ontbijtspek.
bak in een bakpan de champignons , uienringen , spekstukjes tot de ui glazig is .Spoel de aubergineplakjes grondig af en leg in de oven om een 10-tal minuten voor te bakken op 150°(op de grill of hoe je het wenst) , bestrijk de ovenschotel met olijfolie ( ook de randen ) en doe en doe er de gebakken champignons,uienringen en ontbijtspek in , verdeel naar de randen toe . Voeg de gekookte pasta eraan toe en de kerstomaten , neem het niet gekookte ei en doe het over de pasta en meng stevig door elkaar , versnipper de fetakaas met je handen over het mengsel en hou nog de helft ervan over , leg de aubergines na 10 minuten voorbakken bovenaan het mengsel en leg er in plakjes gesneden het gekookte eitje tussen , plaats nu terug in de oven voor 20 minuten terwijl je het mengseltje met de bieslook,knoflook,sjalot in olijfolie met de Blender tot een glad geheel mixt , kruiden met peper en zout naar smaak (erg pittige smaak) en voeg er nog parmezaanse kaas aan toe meng het geheel heel goed door elkaar zodat je geen harde stukken hebt en zet opzij .
Haal de ovenschotel uit de oven na 20 minuten en doe er de rest van de feta bovenop , verkruimeld , samen met je pesto mengseltje en 2 -3 eetlepels mascarpone . Zet nog een 5 minuutjes in de oven en serveer op de borden met de rucola . Eet smakelijk voor enkele eurootjes !

Tags, , ,

Serveertips

Voor dit gerecht zou het best kunnen dat je er iets meer in wenst , je kan naar gelieve kippenblokjes toevoegen met het spek ( het is uitgeprobeerd en was lekker ) , ook lekker met enkele worteltjes erin .



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van VickyIliaens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top