Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sticky honing sriracha kip

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 el Zonnebloemolie
350g Kipfilet
250g Organic Egg Noodles
4 el Honing
2 el Go-Tan Soy Sauce
1 tot 2 el Go-Tan Sriracha hot chili sauce
Zout
Peper
2 tl Go-Tan Gehakte Gember of 1 cm geraspte verse gember
3 tl Go-Tan Gehakte Knoflook of 2 tenen geperste knoflook
Gesneden verse bieslook


HULPMIDDELEN

Kommetje, Koekenpan, snijplank en mes


Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant.

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet in gelijkmatige blokjes en strooi er zout en peper over.
2. Meng de honing, sojasaus, Go-Tan Sriracha, gember en knoflook in een kommetje.
3. Bereid de Go-Tan Organic Egg Noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bak de kipfiletblokjes in 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur.
5. Zet het vuur laag en voeg het sausmengsel toe.
6. Zet het vuur weer hoger zodat de saus blijft pruttelen en indikken. Roer steeds de kip om zodat er een mooi laagje omheen plakt. Ga hiermee door tot dat de saus een mooie dikte heeft.
7. Serveer met de Go-Tan Organic Egg Noodles.
8. Garneer met bieslook.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top