Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Argentijnse mosselschotel

  • Argentijns Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Scheutje olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, gesnipperd
1 groene peper, fijngesneden
4 ansjovisfiletjes, fijngesneden
500 gr rijpe tomaten, in stukjes (ontveld)
2 dl droge witte wijn
3,5 dl visbouillon
1 klein bosje peterselie, fijngesneden
4 kilo mosselen, nagekeken op de bekende zaken


HULPMIDDELEN

Snijplank
scherp mes
stoof- of mosselpan


Mosselen op Zuidamerikaanse wijze, tikkie anders maar wel heeel erg lekker!

Bereidingswijze

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de uien, knoflook en peper aan.
Voeg ansjovis en tomaten toe en bak mee tot ansjovis opgelost is en de tomaten zacht.
Blus af met de wijn en voeg de bouillon toe, breng tegen de kook.
Peterselie en mosselen toevoegen en breng opnieuw tegen de kook, schud de pan om.
Herhaal dit nog een keer of 2 tot alle mosselen openstaan.
Als dit het geval is: pan op tafel en Smullen maar! Buen appreveche!

Tags

Serveertips

Lekker met dikke friet en een salade!

Bron

Juanes



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top