Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalige aardappelsalade met knapperig spek en veel verse tuinkruiden

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 middelgrote aardappelen, liefst iets kruimig
1 kruidenbouillontablet
1 kleine ui, gepeld en gesnipperd
1/2 dl witte azijn
1/2 eetlepel suiker
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels uitgelekte yoghurt of dikke yoghurt
1/2 eetlepel gladde mosterd (of meer of minder naar smaak) (ik heb Dijon mosterd gebruikt)
150 gram blokjes of reepjes mager gerookte spek
2 eetlepels fijngesneden bieslook
2 eetlepels fijngehakte gladde peterselie
2 eetlepels fijngesneden basilicum
3 lenteuitjes, wit en lichtgroen in hele smalle ringetjes gesneden


HULPMIDDELEN

Pan
grote schaal
vergiet
kommetje
houten lepel
koekenpan


Al weer een heerlijke aardappelsalade. Deze keer met knapperige spekreepjes en heel veel verre tuinkruiden.
Onze buurvrouw kwam bij ons binnen toen de salade net gemaakt was. Wilde graag proeven en wilde ook gelijk het recept. Ze vond de salade heerlijk.
Ook deze salade is weer gemaakt op mijn eigen manier zoals mijn Aardappelsalade a la Petra.

Bereidingswijze

Schil de aardappelen. Snij de aardappelen in plakjes. Was de aardappelen.
Aardappelschijfjes opzetten met kruidenbouillontablet en zoveel water dat de plakjes net onder staan. Aardappelschijfjes aan de kook brengen en plm. 4 - 5 minuten koken. Als de aardappelen gaar zijn de azijn, suiker en gesnipperde ui toevoegen. Aardappelen in het vocht laten afkoelen.
Daarna afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Doe de aardappelschijfjes weer terug in de pan.

Roer de mayonaise met de yoghurt en de mosterd door elkaar
Meng het mayonaisemengsel met een houten lepel door de aardappelschijfjes.

Spekreepjes in een doge Koekenpan bruin en knapperig bakken.

Spekreepjes, lenteuitjes en tuinkruiden voorzichtig met een houten lepel door de aardappelsalade mengen en je salade is klaar.

Tags, ,

Serveertips

Lekker bij de bbq.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top