Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vindaloo

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 el olie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1/4 tl komijn
- 1/4 tl korianderpoeder
- 1/4 tl kaneel
- 1/4 tl gemalen kruidnagel
- 1/4 tl zwarte peper
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1,5 tl kurkumapoeder
- 1 tl mosterdzaad
- 500 g varkensfilet, in blokjes
- 3 laurierblaadjes
- 4 el tamarindepasta
- 2 tl tomatenpuree
- 2 tl suiker
- 3 el azijn
- water of bouillon
- 1-2 pepertjes, zaadjes verwijderd, fijngesneden
- zout
- 1 el maïzena (optioneel)


HULPMIDDELEN

Ovenvaste ondiepe schaal
plasticfolie
aluminiumfolie

Vindaloo

Smult16


Dit is een recept uit het hartige kookschrift van het Smult zomernummer. Het zomernummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl

Bereidingswijze

1. Verhit olie in een Braadpan. Voeg knoflook, specerijen en mosterdzaad toe en bak 3-4 minuten. Doe blokjes vlees in een ondiepe schaal.
2. Laat specerijenmengsel afkoelen en doe het bij de blokjes vlees. Schep om, voeg laurierblaadjes toe, dek af met plasticfolie en zet de schaal een nacht in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 180 ℃. Meng tamarinde met tomatenpuree, suiker en azijn. Giet het mengsel over het vlees.
4. Voeg water of bouillon toe, zodat het vlees voor ongeveer een kwart onderstaat, strooi pepertjes erover, dek de schaal af en zet hem in de oven. Stoof het gerecht circa 40 minuten. Voeg als de curry te droog wordt wat water of bouillon toe.
5. Meng, als de saus te dun is, maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee de saus. Kook de saus nog enkele minuten door. Lekker met rijst, naanbrood en een frisse salade.

Tags, , ,

Bron

Smult 16



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top