Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spekkoek

Door: Smult

  • Indonesisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


- 16 eieren, op kamertemperatuur
- 750 g boter + extra
- 400 g witte basterdsuiker
- 200 g bloem
- merg van 1 groot vanillestokje
- 1 tl kardemompoeder
- 2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 3 grote beslagkommen


Verder heb je nodig


Zeef
springvorm van 28 cm, ingevet, bekleed met bakpapier

Spekkoek

Smult16


Dit is een recept uit het kookschrift van het zomernummer van Smult met de lekkerste zoete recepten. Het lentenummer staat boordevol Aziatische & BBQ recepten en zomerse inspiratie. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven met onder- en bovenwarmte voor op 180 ℃. Plaats twee roosters in de oven, één onder en één boven het midden.
2. Splits eieren, doe eiwit in één kom en dooiers in een tweede kom. Smelt boter op laag buur en giet hem in de derde kom.
3. Klop eiwitten met 1 eetlepel basterdsuiker stijf.
4. Meng gesmolten boter en resterende basterdsuiker en voeg eidooiers toe. Meng alles tot een smeuïg geheel. Zeef bloem boven het botermengsel en schep die erdoor.
5. Voeg vanillemerg toe aan beslag. Vouw lepel voor lepel het stijfgeslagen eiwit erdoor. Verdeel het luchtige beslag over 2 kommen. Voeg aan het beslag in een van de kommen kardemom, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat toe.
6. Vul de springvorm met 2 eetlepels bruin beslag en strijk het glad. Bak deze laag 5-6 minuten op het onderste rooster in de oven. Haal de springvorm eruit en schep 2 eetlepels wit beslag op de bruine laag. Strijk glad en bak in 5-6 minuten gaar op het bovenste rooster in de oven. Bestrijk de droge witte laag met een klein beetje gesmolten boter.
7. Herhaal to er 13 lagen zijn gebakken van afwisselend bruin en wit beslag.

Tags,

Bron

Bartje Bamboe



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top