Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Coquilles
  6. Verrukkelijke coquilles met gesmolten peterselie knoflookboter

Verrukkelijke coquilles met gesmolten peterselie knoflookboter

Door: pwiggers

  • Frans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-06-2017

Ingrediënten 2 personen


10 coquilles
2 eetlepels zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
35 gram roomboter
2 volle eetlepels gehakte platte peterselie
2 teentjes knoflook


Verder heb je nodig


Koekenpan
kleine pan voor de gesmolten boter
keukenpapier

Smullen...heerlijke coquilles met gesmolten peterselie-knoflookboter

Lekker met tuinkruidenrisotto


Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn heerlijk. Heel zacht van smaak en snel te bereiden. Het kost maar een paar minuten.
Een voorbeeld van de Sint Jacobsschelp zie je op de foto. Alleen het witte stukje vlees wordt gegeten. Bij een goede visboer kun je de coquilles nog in de schelp kopen. In de supermarkt zijn de coquilles verkrijgbaar in de diepvries (of vers? = ontdooid).
Coquilles kun je op veel manieren bereiden en worden bijna altijd als voorgerecht gegeten.
Maar wij hebben ze deze keer als hoofdgerecht gegeten. Lekker met risotto.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook heel fijn.
Smelt de roomboter in een pannetje.
Roer de fijn gehakte knoflook en de gehakte peterselie door de gesmolten boter.
Maak op smaak met wat peper en zout.

Maak de coquilles goed droog met keukenpapier.
Verhit de olie in de Koekenpan.
Bak de coquilles niet langer dan 2 minuten per kant. De coquilles moeten nog een beetje rauw zijn van binnen.
Kruid de coquilles met peper en zout.

Dien de coquilles op met wat van de gesmolten peterselie-knoflookboter.
Serveer het restant van de boter erbij.

Tags, , , ,

Serveertip

Erg lekker met rijst of mijn tuinkruidenrisotto Risotto-met-heel-veel-verse-tuinkruiden en natuurlijk een lekkere groene salade of tomatensalade.

Bron

Pinterest



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top