Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paling Bitterballen

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1 à 350 gram gerookte paling
2 gedroogde laurierblaadjes
1 geplet knoflookteentje mét schil
2 dl visfond
1 dl water
1 dl volle melk
1 dl jonge jenever
2 witte gelatineblaadjes
45 gram roomboter
60 gram bloem
3 grote eieren; gesplitst
8 verpulverde jeneverbessen
1 eetlepel fijngehakte verse dille
2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
2 middelgrote zoetzure augurkjes in kleine blokjes
naar smaak peper
naar smaak zout
extra bloem
paneermeel
frituurolie



Deze speciale bitterballen met paling zijn het perfecte hapje voor bij de borrel! Meer inspiratie opdoen met paling?  Ga naar: http://www.facebook.com/ikhouvanpaling/.

Bereidingswijze

1. Snijd de kop van de paling en gooi die weg. stroop het vel eraf. Haal de filets van de graat en breek de graat in stukken. Breng de visfond aan de kook met de melk, het water, de laurierblaadjes, knoflook, palingvel en palinggraat en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de palingfilets in kleine blokjes.
2. Week de gelatine in ruim koud water. Verhit de roomboter, roer de bloem erdoor en laat dit 3 minuten zacht-pruttelend garen. Giet er de gezeefde palingbouillon en de jonge jenever door en kook alles zachtjes door tot een dik-gebonden saus.
3. Neem de pan van het vuur en klop de uitgeknepen gelatine, de eidooiers, de palingblokjes, de augurkblokjes, de jeneverbessen, dille en peterselie door de saus. Breng deze op smaak met peper en zout.
4. Strijk de saus uit over een platte schaal,dek hem af met plastic folie en laat alle in de koelkast 3 uur opstijven.
5. Vorm 16 bitterballen van de opgesteven massa en rol deze door de extra bloem. Klop de eiwitten los en haal de balletjes erdoor. Rol ze daarna door paneermeel. Frituur de balletjes met 8 tegelijk 4 minuten in hete (180 graden) frituurolie. Laat ze even uitlekken op keukenpapier.

Tags, , , , ,

Bron

Http://allrecipes.nl/recept/7040/paling-bitterballen.aspx



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top