
1 courgette
1 snuifje fleur de sel
1/2 limoen
500 g verse spaghetti (koelvak)
Voor de balletjes:
500 g kalfsgehakt
1 chilipeper
1 teentje knoflook
16 salieblaadjes
16 mini mozzarellabolletjes
1 el Solo ( boter )
pasta met mozzarella meat balls
Voor de tomatensaus:
800 g tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
0.5 chilipeper
grof zeezout
enkele blaadjes verse basilicum
1 tl balsamico-azijn
1 el Solo ( boter )
Lekkere Italiaanse pasta , la dolce vita !
Maak de balletjes:
-Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
-Schil het teentje knoflook en snipper het fijn.
-Hak de salieblaadjes fijn. Meng ze door het gehakt.
- Rol balletjes gehakt rond de mozzarellabolletjes, leg ze op een bord en zet ze in de koelkast.
Maak de tomatensaus:
-Blancheer de tomaten kort, laat ze schrikken, pel ze en verwijder de zaadlijsten.
-Hak de tomaten in blokjes.
-Schil de ui en knoflook en snipper hem fijn.
-Verwijder de zaadlijsten van de chili en snipper hem fijn.
-Verhit de boter in een pan en voeg de uisnippers, knoflook, chili, tomatenblokjes en balsamico toe. Laat op een zacht vuur (ongeveer 20 minuten) inkoken tot een dikke saus. Scheur de basilicum in reepjes en voeg toe.
-Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.
-Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de tomatensaus.
-Was de courgette zorgvuldig en snijd in fijne reepjes (met een mandoline of dunschiller), werk af met zeezout en zeste van limoen.
-Serveer de balletjes met de spaghetti in tomatensaus en courgette.
Solo open kitchen
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »