Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

spaghetti met mozzarella meatballs

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 courgette
1 snuifje fleur de sel
1/2 limoen
500 g verse spaghetti (koelvak)

Voor de balletjes:
500 g kalfsgehakt
1 chilipeper
1 teentje knoflook
16 salieblaadjes
16 mini mozzarellabolletjes
1 el Solo ( boter )
pasta met mozzarella meat balls
Voor de tomatensaus:
800 g tomaten
1 ui
1 teentje knoflook
0.5 chilipeper
grof zeezout
enkele blaadjes verse basilicum
1 tl balsamico-azijn
1 el Solo ( boter )



Lekkere Italiaanse pasta , la dolce vita !

Bereidingswijze

Maak de balletjes:
-Verwijder de zaadlijsten van het chilipepertje en snipper het fijn.
-Schil het teentje knoflook en snipper het fijn.
-Hak de salieblaadjes fijn. Meng ze door het gehakt.
- Rol balletjes gehakt rond de mozzarellabolletjes, leg ze op een bord en zet ze in de koelkast.

Maak de tomatensaus:
-Blancheer de tomaten kort, laat ze schrikken, pel ze en verwijder de zaadlijsten.
-Hak de tomaten in blokjes.
-Schil de ui en knoflook en snipper hem fijn.
-Verwijder de zaadlijsten van de chili en snipper hem fijn.
-Verhit de boter in een pan en voeg de uisnippers, knoflook, chili, tomatenblokjes en balsamico toe. Laat op een zacht vuur (ongeveer 20 minuten) inkoken tot een dikke saus. Scheur de basilicum in reepjes en voeg toe.
-Verhit wat boter in een pan en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin.

-Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng met de tomatensaus.

-Was de courgette zorgvuldig en snijd in fijne reepjes (met een mandoline of dunschiller), werk af met zeezout en zeste van limoen.
-Serveer de balletjes met de spaghetti in tomatensaus en courgette.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top