Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipquiche met paksoi en kokosmelk

Door: LuukSpee013

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 1 rol vers, maar kant-en-klaar hartige taartdeeg (bijv. van het merk 'Tante Fanny')
- boter of olie om in te bakken + om de taartvorm mee in te vetten
- 350 gr. kip(dij)filet, in blokjes
- 1 paksoi, in reepjes
- 1 rode paprika, in ringen
- 5 eieren
- 200 ml kokosmelk
- 2 el seroendeng (geraspte kokos met pinda's)
- 1 à 2 el sojasaus (zout)
- 1 el paneermeel
- evt. zout en peper naar smaak


Verder heb je nodig


Quiche- of taartvorm (ca. 24 cm), oven, (evt.) gedroogde bonen, (evt.) bakpapier


Krokante korst met een smaakvolle vulling: naar mijn mening de definitie van troostvoer!
Dit is een lekkere hartige taart met een Aziatisch-aandoende twist. Het gerecht bevat geen kaas en room en is daarmee een goed alternatief voor eenieder die daar niet van houdt. 
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Bekleed de quiche- of taartvorm met een dun laagje deeg. Prik het deeg met een vork in en bestrooi de deegbodem met een dun laagje paneermeel (dat voorkomt een zompige bodem).
3. Verhit een beetje boter of olie in een wok- of Koekenpan en bak hierin de kipfilet in ong. 5 min. goudbruin.
4. Voeg de paksoi toe aan de kip en roerbak deze nog enkele minuten mee. Voeg naar smaak sojasaus, zout en peper toe.
5. Schep de kip met de paksoi op het deeg.
6. Klop de eieren los en meng er de kokosmelk, zout, peper en sojasaus naar smaak doorheen.
7. Giet het eier-kokosmengels over de kip-paksoivulling en verdeel hier in paprikaringen overheen.
8. Bak de quiche in 35 tot 40 min. goudbruin en gaar.
9. Bestrooi de quiche met de seroendeng en snijd in punten

Tags, ,

Serveertip

Het is altijd een hele klus om een zompige bodem te voorkomen.
Zoals je al in het recept kon lezen, kun je de bodem voor het bakken het best met paneermeel bestrooien. Wat ook helpt is het kort blind bakken van de bodem. Hiervoor heb je rauwe bonen (bijv. bruine bonen) nodig en een vel bakpapier.

Bron

Https://www.jumbo.com/kipquiche-met-paksoi-en-kokosmelk/501341/



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top