Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Asperges op de barbecue

  • Wereld Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg geschilde asperges
ambachtelijke beenhamplakken (evenveel als het aantal asperges)
kruidenboter
bouillonblokje


HULPMIDDELEN

Barbecue


Dit bijgerecht kan niet ontbreken tijdens een avondje barbecueën, heerlijk!

Bereidingswijze

1 Blancheer de asperges in water met het bouillonblokje. Laat de asperges na het blancheren goed uitlekken.
2 Bestrijk de plakken beenham aan de binnenkant met kruidenboter.
3 Rol de asperges een voor een in een plak ham en leg ze daarna op de voorverwarmde Barbecue. Draai ze af en toe om. Als de ham is verkleurd naar een lichtbruine kleur en de vormen van het rooster zichtbaar zijn, is het geheel gereed om op te dienen.

Tags, ,

Serveertips

Ttip: Serveer met op de barbecue gepofte aardappels.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top