Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pittige witte kool ovenschotel

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 uien, in halve dunne ringen
3 ons rundergehakt
1 kleine witte kool, in reepjes
Ketjap & sambal naar smaak
1 klein bouillonblokje
700 gr aardappelen, geschild
Melk, boter & nootmuskaat
100 gr geraspte belegen kaas


HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Koekenpan
Ingevette ovenschaal


Gewoon erg lekker!

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220grC.
Begin met het maken van aardappelpuree en roer daar 2/3 van de kaas door.
Rul het gehakt in een beetje olie in de Koekenpan.
Voeg de halve uienringen toe en bak het een minuut of 5.
Breng op smaak met peper, bouillonblokje, sambal en de ketjap.
Witte koolreepjes erbij en dit zachtjes garen tot de kool zacht is.
Schep dit in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
Strooi daar de overige geraspte kaas over en zet de schaal een half uurtje in de oven.
Als er een mooi goudbruin korstje gevormd is op de schotel, eruithalen en Smullen maar!

Tags

Serveertips

Evt een dun laagje paneermeel met wat klontjes boter erover voor het de oven ingaat is ook lekker!

Bron

Buurvrouw van ons, Lizzy



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top