Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zuiderse soep met aubergine en venkel

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 aubergine
1 venkelknol
1 teentje knoflook
1 ui
70 g tomatenpuree
1 eetl. bloem
1 eetl. olijfolie
1.25 L runderbouillon (2 blokjes opgelost in 1,25 L heet water)
0.5 koffiel. koriander
0.25 koffiel. pilipili
Provençaalse kruiden (facultatief)
peper en zout

Voor de versiering:
8 gedroogde tomaten (versmarkt)
voorgebakken wit stokbroodje



Zuiderse pittige soep .Voor een fijnere soep kunt u ze afwerken met room;  meng  dan 1 eidooier met 1 dl room. Zet de gemixte soep van het vuur en voeg al roerend de room toe. De soep niet meer laten koken.

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Pel de ui en het knoflookteentje en snij grof.
- Was de aubergine en snij in stukken.
- Snij de venkel in blokjes. Hou het venkelgroen apart voor de versiering.
- Snij de gedroogde tomaten in reepjes.
Bereiding30 min.
1. Laat in een ruime kookpan een eetl. olijfolie opwarmen. Voeg de ui, knoflook, aubergine en venkel toe en laat gedurende enkele minuten stoven. Bestrooi met bloem en roer zorgvuldig om met een houten lepel.
2. Leng aan met de bouillon en voeg de tomatenpuree toe.
3. Kruid met geplette korianderbolletjes en pili-pili.
4. Breng aan de kook, dek af en laat gedurende 20 min. zacht koken.
5. Mix de soep fijn en breng eventueel op smaak met Provençaalse kruiden, peper en zout. Meng de reepjes gedroogde tomaten en het venkelgroen onder de soep.
Afwerking
Dien de soep heet op met gegrild stokbrood.

Tags

Serveertips

Gegrild stokbrood met zuiderse kruiden
Snij een stokbrood in schijven. Lepel over elk stuk een lepel olie van de gedroogde tomaten, bestrooi eventueel met een weinig zout en laat kleuren onder een hete grill.

Bron

Colruyt recepten



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top