Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spinazielasagne met bloemkoolsaus en gehaktballetjes

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
400 g verse spinazie
1/2 bloemkool
2 sjalotten
1 teentje knoflook
150 g geraspte gruyère
2 dl lichte room
400 g lasagnevellen
3 eetl. olijfolie
1 blaadje laurier
1 snuifje nootmuskaat
zwarte peper (molen)
zout



Lasagne net iets anders . 

Bereidingswijze

Voorbereiding

- Verdeel de halve bloemkool in roosjes en kook ze 10 min. in lichtgezouten water samen met het blaadje laurier. Giet af en verwijder het blaadje laurier. Mix de bloemkool met de room tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.
- Snipper intussen het knoflook en de sjalotten fijn.
- Rol balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongballetje.

Bereiding :
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote kookpot en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.
3 Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de balletjes aan alle kanten goudbruin.
4 Schep een dun laagje bloemkoolsaus in een Ovenschaal. Leg daarop enkele lasagnevellen naast elkaar (zorg dat ze elkaar niet overlappen). Schep een dun laagje bloemkoolsaus op de lasagnevellen. Voeg daarna de helft van de spinazie en de gehaktballetjes toe. Ga verder met een laag lasagne, bloemkoolsaus en de andere helft van de spinazie en de balletjes. Bedek met lasagnevellen en eindig met een laagje bloemkoolsaus. Strooi er de geraspte gruyère over.
5 Zet 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de laatste min. kleuren onder de ovengrill.

Tags

Bron

Colruyt recepten



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top