Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

HARTIG HAM-EN-BROODSCHOTELTJE MET EEN VERDRAAID LEKKERE MIX

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 g kleurige groentemix met doperwtjes en maïs (diepvries)
2 eieren
2 dl melk
200 g gekookte ham in plakjes
6 sneetjes brood
boter
4 el Bertolli Pesto Rosso
6 el geraspte kaas



Lekkere ovenschotel die altijd smaakt. Wil je het pittiger dan kan je er wat pesto aan toevoegen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Kook de groentemix 3 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Voeg peper naar smaak toe en snijd de ham in repen.
-Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout.
-Besmeer de boterhammen met een dun laagje boter en (eventueel) wat pesto.

-Vet een ovenschaal (ca. 2 l inhoud) in met wat boter en maak een eerste laag met 1/3 van de besmeerde boterhammen.
-Beleg met 1/3 van de ham, 1/3 van de groentemix en wat geraspte kaas.
-Maak er zo nog 2 laagjes op met de rest van de ham, de groentemix en de kaas.
-Schenk eerst de helft van het eimengsel erover.
-Laat even staan en giet dan de rest van het eimengsel erover.
-Bak het schoteltje in de hete oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
-Snijd de broodschotel in 4 porties en verdeel over 4 borden.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top