Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Supersnelle appelgebakjes die zo lekker weg eten

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid en gehalveerd
8 dunne plakjes amandelspijs
2 middelgrote appels (Elstar of Jonagold)
abrikozenjam of citroenmarmelade


HULPMIDDELEN

Mes
bakpapier
vork
kwastje

Zalige appelgebakjes met een beetje amandelspijs en abrikozenjam

Daar lust je er wel meer dan 1 van..


Ik kreeg plotseling koffievisite en had niet veel bijzonders in huis.
Wel bladerdeeg en appels die eigenlijk ook op moesten.
Appelflappen van bladerdeeg zijn ook altijd lekker, maar ik vind het vaak een "grote hap".
Zo kwam ik op deze lekkere appelgebakjes.
Het fijne van deze appelgebakjes is dat je er altijd zoveel kunt maken als je denkt nodig te hebben. Blijven er toch over, dan kun je ze heel goed invriezen en later weer even in de oven knapperig bakken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Lek de (gehalveerde) plakjes bladerdeeg naast elkaar op de bakplaat.
Prik het bladerdeeg in het midden op meerdere plekjes in met een vork.
Verdeel het amandelspijs over het midden van de plakjes bladerdeeg.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en verdeel de appels in vier parten.
Voor elk plakje bladerdeeg gebruik je één partje.
Snij de partjes in dunne plakjes (zie foto).
Verdeel de appelplakjes over het amandelspijs.
Bak de appelgebakjes plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
(Hou de oven in de gaten, want elke oven is anders.)
Bestrijk de nog warme appelgebakjes met wat van de abrikozenjam of citroenmarmelade.

Tags, , , ,

Serveertips

Ik heb ze ook een keer met lemoncurd gemaakt. Verrukkelijk !



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top