Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalig Italiaanse stoofpot met kipdijfilet en pesto ook voor slowcooker

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

8 kipdijfilets
zout, peper
bloem
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui, gepeld en gesnipperd
3 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
plm. 150 gram kastanjechampignons, schoongemaakt, in plakjes
1 rode paprika, schoongemaakt in stukjes gesneden
1 1/2 dl kippenbouillon (kan van tablet)
1 blikje gehakte tomaten (400 ml)
1 bakje rode pesto (koeling AH)
4 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt in stukjes gesneden)
1 laurierblad
sap van een 1/2 citroen
1 theelepeltje suiker of honing
peper, zout
1/2 theelepel cayennepeper
1 eetlepel gedroogde oregano
zwarte olijven zonder pit
basilicumblaadjes om te garneren


HULPMIDDELEN

Hapjespan met deksel

slowcooker

Het was smullen van dit lekkere kipstoofpotje

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker.
Het lekkerste is dit gerecht al je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt.
De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust.

NB
Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low).

Bereidingswijze

Kruid de kipdijfilets met peper en zout en haal ze even door het bloem.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de kipdijfilet rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart.
Bak in de overgebleden olie de ui en knoflook glazig.
Bak de champignons, paprika en de gedroogde tomaten even mee.
Blus af met de kippenbouillon.
Voeg de gehakte tomaten, pesto, laurierblad, oregano en het citroensap toe.
Doe de kipdijfilets in de saus.
Maak op smaak met peper, zout, suiker of honing en cayennepeper.
Laat de kip op een lage warmtebron plm. 45 minuten zachtjes stoven (voor de slowcooker zie hierboven).
Doe plm. 10 minuten voor het einde van de stooftijd de olijven erbij.
Garneer de stoofpot met wat basilicum.

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met een pasta of spƤtzle.
Lekker met rijst.



Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top