Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Koolydraat arme Babi Pangang

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 stuk gember van 2 cm
2 tenen knoflook
2 el ketjap
2 el olijfolie
200 g varkenshaas
1 ui
1 rode paprika
50 g kastanjechampignons
½ blikje bamboescheuten (± 227 gram)
1 blikje tomatenpuree
1 tl sambal (zonder suiker)
1 el wittewijnazijn
100 ml kippenbouillon
kokosolie of olijfolie, om in te bakken
peper en zout



In het kader van Koolhydraatarm is dit een lekker recept

Bereidingswijze

Schil en rasp de gember. Doe de rasp in een grote kom. Pel de knoflook, rasp fijn en voeg toe aan de kom. Voeg ook 1 eetlepel ketjap en de 2 eetlepels olijfolie toe. Meng dit goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de varkenshaas in plakken van circa 0,5 centimeter dik en doe in de kom met marinade. Roer goed door elkaar zodat de marinade overal in het vlees kan trekken. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit een grillpan. Wanneer deze goed heet is, leg je de varkenshaasplakjes in de grillpan. Grill beide kanten circa 2 minuten tot er grillstrepen op het vlees verschijnen en het net gaar is. Haal het vlees eruit en bewaar apart.
Pel de ui, snijd doormidden en daarna in verticale plakken. Snijd de paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne repen. Snijd de champignons in plakken. Laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit 1 eetlepel kokosolie (of een scheutje milde olijfolie) en bak hierin de ui op middelhoog vuur tot glazig. Doe de paprika in de pan en bak even mee met de uien. Voeg ook de champignons toe aan de pan en roer goed door. Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe aan de pan. Blijf goed roeren zodat het niet aanbakt.
Wanneer de groente beetgaar is, voeg je de tomatenpuree toe. Bak circa 1 minuut mee.
Voeg sambal, azijn en de kippenbouillon toe en laat zo nog 5 minuten zachtjes koken.
Doe het vlees in de pan erbij en serveer.

Tags,

Bron

Hoe word je 100. Koolhydraat arm



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bresbres
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top