Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kip Piccata - Italiaanse lente kip

Kip Piccata - Italiaanse lente kip

Door: Fressnapf

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2017

Ingrediënten 4 personen


4 flinke kipkarbonades met bot en vel
1 el extra vierge olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
vers gemalen zwarte peper
zeezout
2 el roomboter
kwart glas droge witte wijn
2 el frisse kappertjes (potje)
sap van een citroen
1 citroen, in plakjes gesneden
bosje peterselie ter garnering
Optioneel: scheutje kookroom


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel


Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe olijfolie in een Hapjespan en verhit. Kruid de kipkarbonades met peper en zout. Bak deze om en om knapperig bruin in ongeveer 5 minuten per kant. Uitnemen en de helft van de jus bewaren. Zet vuur laag, voeg dan aan de rest van de jus de knoflook, boter, witte wijn, kappertjes en citroensap toe en breng aan de kook. Voeg dan de kipkarbonades met de rest van de jus weer toe, leg de schijfjes citroen erop en doe de deksel op de pan en laat het doorgaren. Tip: Maak de saus romig door er een scheut kookroom aan toe te voegen, lekker als je er pasta bij eet. Verdeel over de borden en garneer met vers gesnipperde peterselie. Eet smakelijk.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Lekker met tagliatelle, Italiaanse roerbakgroente of sperzieboontjes.

Bron

Naar een idee uit delish, aangepast, eigen tekst



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top