
4 flinke kipkarbonades met bot en vel
1 el extra vierge olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
vers gemalen zwarte peper
zeezout
2 el roomboter
kwart glas droge witte wijn
2 el frisse kappertjes (potje)
sap van een citroen
1 citroen, in plakjes gesneden
bosje peterselie ter garnering
Optioneel: scheutje kookroom
Hapjespan met deksel
Het is nu echt lente en we eten nu anders. Als kip liefhebber geen zware stoofpotjes meer, maar iets lichts en verfrissenders. Ooit vond ik deze, min of meer een fris eenpansgerecht bomvol smaak uit de Italiaanse keuken. De saus heb ik verbouwd en die is nu nog lekkerder. Er is ook een Griekse versie, maar die lijkt hier niet op. Echt niet moeilijk te maken, in 30 minuten klaar en je hebt een pan bomvol frisse smaken op tafel staan! ;9
Doe olijfolie in een Hapjespan en verhit. Kruid de kipkarbonades met peper en zout. Bak deze om en om knapperig bruin in ongeveer 5 minuten per kant. Uitnemen en de helft van de jus bewaren. Zet vuur laag, voeg dan aan de rest van de jus de knoflook, boter, witte wijn, kappertjes en citroensap toe en breng aan de kook. Voeg dan de kipkarbonades met de rest van de jus weer toe, leg de schijfjes citroen erop en doe de deksel op de pan en laat het doorgaren. Tip: Maak de saus romig door er een scheut kookroom aan toe te voegen, lekker als je er pasta bij eet. Verdeel over de borden en garneer met vers gesnipperde peterselie. Eet smakelijk.
Lekker met tagliatelle, Italiaanse roerbakgroente of sperzieboontjes.
Naar een idee uit delish, aangepast, eigen tekst
orphan 11-06-2017
Hoi Alex,
Vorige week gemaakt en het was inderdaad heerlijk met een flinke scheut kookroom erdoor.
Past perfect bij tagliatelle.
Dank!
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »