Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Moussaka met zelfgemaakte Bechamelsaus

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400g gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 blik passata
400g aardappelschijfjes, voorgekookt
1 aubergine
100g kaas
olijfolie
peper en zout

Voor de bechamel:

50g boter
50g bloem
500 ml volle melk (houdbaar)


HULPMIDDELEN

Grillpan, oven


We kregen een vraag over het klonteren van de bechamelsaus, nou die hebben we hier even opgelost! Eet smakelijk, en stel vooral jouw vragen!

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=dXoIPTtsZrQ.

Bereidingswijze

Snipper de ui en knoflook, bak aan in koekenpan en rul het gehakt erbij. doe er de passata bij en laat even pruttelen. Verhit de grillpan. Snijd aubergine in plakken, bestrijk met olijfolie en grill er mooie strepen op.
Doe gehakt in een ovenschaal, dek af met aubergine en aardappels.

Bechamel:

smelt de boter in een pannetje. Voeg in een keer de bloem toe en haal even van het vuur, roer goed door elkaar met garde. Zet weer op het vuur, wacht tot je bubbeltjes ziet en doe in een keer de melk erbij. Blijf nu op het vuur roeren tot de saus dik wordt. Breng op smaak met zout en witte peper.

Schep over de aardappels, bestrooi met kaas en zet 20 minuten in de oven

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top