Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Maaltijdsalade met kip, paprika en mango-avocado salsa

  • Caribisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Marinade/Dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 limoenen (sap)
- 1 bosje koriander (15 gram) beetje achterhouden voor de garnering)
- 4 teentjes knoflook
- 2 tl honing
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl gemalen komijn
- zout (naar smaak)

Salsa:
- 1 mango
- 1 avocado
- 1 sjalot

Salade:
- 600 gram kipfilet
- zak gemengde sla
- 2 rode puntpaprika's
- ½ rode peper



Dit is een heerlijke en gezonde maaltijdsalade als je eens een keer geen tijd of zin hebt om uren uitgebreid achter de pannen te staan. Een vitaminebom waarna je niet na een uurtje alweer trek krijgt want deze maaltijdsalade vult echt heel goed.
Lijkt me ook lekker met grote garnalen, maar dat doen ik dan volgende keer wel weer. Kan bij-na niet wachten op de volgende keer

LET OP:  De marinade en dressing is een en hetzelfde. Je gebruikt  een derde deel voor de marinade, 2 eetlepels voor de salsa en de rest als dressing voor de salade.

Bereidingswijze

- Meng de olijfolie, limoensap, gehakte koriander, geperste knoflook, honing, suiker, komijn en zout naar smaak door elkaar. Giet een derde gedeelte in een schaal en marineer hierin de kipfilets ten minste 15 minuten (maar nog liever 1 tot 1 uur) Bewaar de overgebleven dressing in de koelkast.
- Doe een beetje olie in een (grill)pan en grill hierin de gemarineerde kipfilets (ongeveer 5 minuten per kant) Als de kip gaar is haal je deze uit de pan, zet opzij en laat rusten.
- Doe nog een beetje olie in de pan en bak er snel de in stukken gesneden paprika in.
- Maak intussen de salsa: Schil en ontpit de mango en avocado en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper de sjalot. Doe alles in een kom en voeg 2 eetlepels dressing toe. Schep alles door elkaar en zet opzij.
- Doe de sla in een grote kom en snij de kip in reepjes.
- Verdeel de kipreepjes, paprika en de salsa over de sla, schep er de dressing overheen en garneer met de overgebleven korianderblaadjes.
- Haal de pitjes en de zaadlijsten uit de peper, snij deze heel fijn en strooi deze over de salade.

Tags, , , , ,

Serveertips

Serveer met stokbrood of ander lekker vers brood.

Bron

Cafe Delites, beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top