Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige kerriesaus met garnaaltjes voor bij asperges en schol

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

- 10 mooie asperges AA-kwaliteit (niet van die dunne)
- 300 gram scholfilet
- bloem
- peper en zout
- peterselie
- bakboter

Voor de saus:
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 2 tl kerrie Madras (Jonnie Boer)
- 200 kooknat van asperges
- 100 ml droge witte wijn
- 125 ml kookroom
- zout en peper
- 100 gram rose garnaaltjes



In de aspergetijd eet ik minstens 2x per week van dat heerlijk 'witte goud'. Behalve de klassieke asperges met ham, ei en botersaus en mijn heerlijke aspergequiche eet ik dan het liefst zoveel mogelijk verschillende aspergegerechten en combinaties. Ik vind het elk jaar weer een uitdaging om weer nieuwe recepten te bedenken en te maken. Dit is er weer zo eentje

TIP: In plaats van schol kun je ook andere vis nemen zoals bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars. 

Bereidingswijze

- Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Draai het vuur uit en laat ze nog 10 minuten in het kooknat nagaren.
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verhit bakboter in een Koekenpan en bestrooi de schol met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze om en om. Leg ze in een ovenschaal en maak intussen de saus.
- Smelt de boter in de pan van de vis, bak de kerrie hierin en strooi de bloem erbij. Roer het goed door en voeg al roerend het kooknat, de wijn en de kookroom toe. Blijf ondertussen goed roeren.
- Maak op smaak met peper en zout en doe er op het laatst de garnaaltjes doorheen.
- Doe de vis en asperges op de borden, schep de saus eroverheen en garneer met een beetje peterselie.

Tags, , , , ,

Serveertips

Lekker met krieltjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top