Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kippendijen op Grootmoeders wijze

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 1 kilo kippendijen
- 250 gram sjalotten
- 1 flesje bruin bier (Ik had Leffe dubbel)
- 1 el bruine suiker
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblad
- 10 jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- zwarte peper, zeezout, nootmuskaat
- olijfolie



Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft
Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt
De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.

Bereidingswijze

- Verhit olie in een stoofpan en braad de kippendijen aan beide kanten bruin.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Giet over dit alles het bier en laat het ongeveer 45 minuten, met het k op de pan, zachtjes stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Bak de sjalotten in een scheutje olie en strooi de suiker eroverheen waardoor ze mooi kleuren. (ongeveer 5 minuten, karameliseren)
- Doe de sjalotten bij de kippendijen en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.
- Bin de saus indien nodig met allesbinder of maizena.

Tags, , ,

Serveertips

Lekker met gekookte aardappelen en diverse soorten groente.

Bron

'vers inspiratie' zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top