- 1 kilo kippendijen
- 250 gram sjalotten
- 1 flesje bruin bier (Ik had Leffe dubbel)
- 1 el bruine suiker
- 1 takje verse tijm
- 1 laurierblad
- 10 jeneverbessen
- 2 kruidnagels
- zwarte peper, zeezout, nootmuskaat
- olijfolie
Ik heb sterk het vermoeden dat oma voor dit recept een van opa's flesjes bier gepikt heeft
Denk niet dat opa het erg heeft gevonden want oma heeft er een heerlijk gerecht mee gemaakt
De smaak van het bier is goed terug te proeven in het vlees. Reden temeer om hetzelfde biertje erbij te drinken. Ik had er gewoon gekookte aardappelen bij want je hebt een heerlijke jus.
- Verhit olie in een stoofpan en braad de kippendijen aan beide kanten bruin.
- Voeg peper, zout, nootmuskaat, tijm, laurier, kruidnagels en jeneverbessen toe.
- Giet over dit alles het bier en laat het ongeveer 45 minuten, met het k op de pan, zachtjes stoven. Voeg indien nodig een beetje water toe.
- Bak de sjalotten in een scheutje olie en strooi de suiker eroverheen waardoor ze mooi kleuren. (ongeveer 5 minuten, karameliseren)
- Doe de sjalotten bij de kippendijen en laat het geheel nog 5 tot 10 minuten zachtjes stoven.
- Bin de saus indien nodig met allesbinder of maizena.
Lekker met gekookte aardappelen en diverse soorten groente.
'vers inspiratie' zelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
wilmiewillemse 28-06-2017
Graag gedaan en fijn om te horen dat jullie ervan gesmikkeld hebben. Leuk dat je het nog vaker gaat maken. Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie
professoroud 22-06-2017
We hebben hier heerlijk van gesmikkeld; dat ga ik meer maken. Zo zacht dat het smelt op je tong! Dank je wel.
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »