Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige knoflooksoep in brood

  • Slowaaks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 4 grote harde (witte) bollen
- 1 hele bol knoflook
- 1 grote ui
- 2 aardappelen
- olijfolie
- ½ liter melk
- 1 liter heet water en 3 kippenbouillonblokken)
- zwarte peper, zeezout, nootmuskaat
- bieslook


HULPMIDDELEN

Staafmixer, soeppan

Zo kreeg ik het in Bratislava voorgeschoteld.


Dit idee heb ik opgedaan in Bratislava, waar ik deze soep voor het eerst gegeten heb. Ze hebben daar van die hele leuke authentieke eettentjes waar je nog voor weinig geld de heerlijkste gerechten kunt eten. Een daarvan was deze heerlijke knoflooksoep in brood. Goed geschikt als lunch want dan kun je er weer de hele middag tegen.
In het kader van 'niks weggooien' heb ik de vulling van het brood in de soep gedaan, dat geeft tevens een mooie binding. Mocht het zijn dat je de soep liever als voorafje tijdens het avondeten wil. Dan adviseer ik om het in een bord of soepkop te serveren zonder de broodbol. Je kunt dan natuurlijk altijd gewoon een paar sneetjes (stok)brood erbij eten. In plaats van het binnenste van de broodbol gebruik  je dan een paar gewone sneetjes brood of een paar extra aardappelen als binding.

Bereidingswijze

- Bak, indien nodig, de broodbollen even af. Snij het bovenste kapje eraf en hol de bol uit.
- Pel de knoflook en plet de tenen, pel de ui en snij deze grof, schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Verhit olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt (want dan wordt de smaak bitter) en voeg de aardappelblokjes toe.
- Hak het binnenste van het brood fijn en voeg het toe.
- Voeg de helft van het water toe het laat het geheel zo'n 20 minuutjes zachtjes koken.
- Doe de rest van het water en de bouillonblokken toe, voeg daarna de melk toe.
- Laat het geheel nog even goed doorwarmen (tegen de kook aan) en pureer dan alles glad met de staafmixer.
- Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Schep de soep in de uitgeholde broodbollen. Leg die wel in een soepbord want ze kunnen soms doorlekken.
- Garneer met een beetje nootmuskaat en bieslook.

Tags, , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top