Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmquiche met jumbogarnalen

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

8 plakjes diepvriesdeeg voor hartige taart, ontdooid
2 grote rode paprika's, gehalveerd, zaadjes verwijderd
3 el olijfolie
200 ml crème fraîche
2 teentjes knoflook, geperst
chilipepers, naar smaak
2 eieren, losgeklopt
2 el fijngehakte verse Italiaanse kruiden
versgemalen zwarte peper en zeezout
300 g zalmfilet, in stukjes
150 g gekookte jumbogarnalen
2 el kappertjes
basilicumblaadjes ter garnering


HULPMIDDELEN

Bakvorm 18 cm met losse bodem, ingevet
bakplaat, ingevet
grote plastic zak
keukenmachine

Zalmquiche

Smult15


Dit is een recept uit het hartige kookschrift van het Smult lentenummer. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl

Bereidingswijze

1. verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bekleed de quichevorm met taartdeeg. Prik het deeg hier en daar in met een vork.
2. Leg paprika's met snijkant naar beneden op bakplaat en zet ze onder de hete grill totdat de schil zwart begint te worden. Haal ze onder de grill vandaag, doe ze over in de plastic zak en bind die dicht. Laat 10 minuten afkoelen. zet ondertussen de grill uit en verwarm de oven voor op 200 graden.
3. Verwijder de schil van de paprika's. Mix het vruchtvlees in de Keukenmachine met 1 eetlepel olijfolie, helft crème fraîche, helft van knoflook en wat chilipeper tot een gladde puree. Voeg losgeklopte eieren, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Schep het mengsel over de taartbodem.
4. Schep in een kom zalm en garnalen om met resterende olijfolie en knoflook, wat chilipeper en kappertjes. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit mengsel over het paprikamengsel in de vorm.
5. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Garneer met basilicumblaadjes en resterende crème fraîche. Lekker met geroosterde tomatensalade.

Tags, , , , , ,

Bron

Smult 15



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top