Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Romige kerrie aspergesoep met gerookte kip

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

- 1 ½ kilo (witte) asperges
- 2 sjalotjes
- 50 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 1 el kerriepoeder
- 1 liter kippenbouillon
- 1 liter kooknat van de aspergeschillen
- 150 ml droge witte wijn
- 250 ml kookroom (light)
- 200 gram gerookte kipfilet
- peterselie
- peper en zout



Nu er weer volop asperges te koop zijn is het weer tijd om een beetje met nieuwe gerechten te experimenteren. Zo is deze heerlijk soep ontstaan. Ik heb de kerrie Madras van Jonnie Boer gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een andere kerrie gebruiken. Gebruik echter wel een milde soort of niet teveel. De kerrie mag niet overheersen want anders proef je de asperges niet meer.
Wil je de soep vegetarisch maken, voeg dan geen kip toe en gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Schil de asperges, snij de kontjes eraf, snij ze in stukjes van ongeveer 1-2 cm en zet ze in een kom koud water opzij.
- Kook de schillen met water en een beetje zou zo'n 10 tot 15 minuten, giet het vocht eraf door een kaasdoek of schone theedoek en zet dit ook opzij tot je het nodig hebt.

Bereiding:
- Smelt de boter in een soeppan tot ze bruist, fruit hierin de gesnipperde sjalotten en bak de kerrie hierin mee (1 minuut) Voeg de bloem toe en bak deze ook nog 1-2 minuten mee. (Roux)
- Voeg beetje bij beetje het warme kooknat van de schillen en warme bouillon toe en blijf ondertussen steeds goed roeren (met een garde) zodat er geen klontjes ontstaan.
- Breng dit aan de kook en bak ondertussen de aspergestukjes met een kontje boter in een wok of Hapjespan (5 minuten) en doe ze dan in de soeppan bij de rest.
- Laat dit geheel nog 15 minuten zachtjes koken totdat de asperges goed (gaar) zij.
- Voeg dan de wijn, kookroom en in blokjes gesneden kipfilet toe.
- Garneer met peterselie.

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (13)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top