Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 1 kg zoete aardappelen
- 250 gram champignons
- 1 rode (punt)paprika
- 1 bakje zongedroogde tomaatjes (op olie)
- 3 lente uitjes
- 250 ml kookroom
- 200 geraspte kaas (welke je zelf lekker vind)
- oregano, tijm
- zout, peper


HULPMIDDELEN

Ovenschaal, oven


De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezonder ook.
Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas
Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk.

Bereidingswijze

- Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een Ovenschaal.
- Maak dan een laagje met plakjes champignons en reepjes paprika.
- Doe er dan peper, zout, oregano en tijm op.
- Verdeel de zongedroogde tomaatjes en fijngesneden lente uitjes eroverheen en giet de room erover.
- Strooi als laatste de kaas eroverheen.
- Zet dit in het midden van een voorverwarmde oven en bak dit ongeveer 40 minuten op 200 graden.

Tags, , , ,

Serveertips

Lekker bij de meeste vlees en visgerechten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top