Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aspergesoep en croûte

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

250 gr. witte asperges, geschild en in stukjes
25 gr. roomboter
25 gr. bloem
1 l aspergekookvocht, afgekoeld
2 groentebouillontabletten
125 ml crème fraîche
1 ei, los geklopt
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 tl gedroogde dragon



Het witte goud op zijn best! Dit recept is eenvoudig te berieiden en de smaak is optimaal. 

Bereidingswijze

1. Kook de aspergestukjes in een bodem water met zout in 12-15 min. beetgaar; ze garen nog na in de soep.
Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC.
2. Smelt in een (soep)pan met dikke bodem de boter.
Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee, zonder te kleuren.
3. Voeg het aspergekookvocht scheutje voor scheutje en al kloppende met een garde toe.
Klop tot een gladde, gebonden soep.
4. Los de bouillontabletten in de soep op. Kook de soep 10 min. op laag vuur.
Voeg de gekookte aspergestukjes en de crème fraîche aan de soep toe.
5. Breng op smaak met zout en peper.
6. Schep de soep in 4 soepkommen. Bestrijk de rand van de soepkommen dun met ei.
Leg er een deegplakje op en snijd overtollig deeg eventueel weg. Bestrijk ook het deksel met ei.
Strooi er de dragon over en bak de soep 20 min. in de voorverwarmde oven tot het deksel gaar en krokant is.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top