Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lichte Indische lenteschotel, gezond en lekker

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Scheutje wokolie
2 kipfilets, schoongemaakt en in reepjes
2 sjalotjes, in halve ringetjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
Stukje gemberwortel, geschild en fijngesneden
1 tl sambal manis
1 gele paprika, in reepjes
1 rode paprika, in reepjes
Bosje groene asperges, in stukjes (niet te klein, in 3 stukjes bv)
Bosje lente-uitjes, zelfde als de asperges
Scheutje ketjap manis
3 dl kippenbouillon
Maizena aangelengd tot een dun papje met medium-dry sherry


HULPMIDDELEN

Snijplank
Scherp mes
Mengkommetje
Garde
Wok


Makkelijk, lekker snel, licht verteerbaar en een tikje pikant. Ideaal voor de lente!

Bereidingswijze

Verwarm de wokolie en bak de kipreepjes aan.
De sjalotjes, knoflook, gember en sambal erbij en even omscheppend meebakken.
Groentes erbij en omscheppend op redelijk hoog vuur bakken.
Afblussen met de ketjap en bouillon, voeg het maizena-papje toe.
Laat ietsje binden, breng evt nog naar wens op smaak en Smullen maar! Selamet makan!

Tags

Serveertips

Evt nog wat fijngesneden koriander of bladselderij erover, rijst erbij en klaar ben je!

Bron

Onze Jiri



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top