Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Visbites met zelfgemaakte citroenmayonaise

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Beslag:
150 ml bier
80 g bloem

Vis:
300g kabeljauw
1 el citroensap
4 takjes peterselie
0,5 teen knoflook
peper en zout

Mayonaise:
1 el witte wijnazijn
2 tl mosterd
1 tl Worchestersaus
1 el citroensap
1 eidooier
100 ml zonnebloemolie

olie om in te frituren


HULPMIDDELEN

Staafmixer

Tags

,


Wat is er lekkerder dan gefrituurde vis? Niks toch? Dit hapje is zo klaar en je maakt natuurlijk zelf je mayonaise. Easy does it!

Bekijk de video hier: https://www.youtube.com/watch?v=_r21EICUJZc

Bereidingswijze

Vis
1. Snij de vis in stukjes van maximaal 3x3 cm. breed.
2. Doe de stukjes in een kom en maak ze aan met peper, zout, olijfolie, gehakte teentjes knoflook, sap van citroen en de peterselie.
Frituurbeslag:
1. Klop de bloem met het zout en de eetl. olijfolie door het bier tot een glad beslag ontstaat.
Mayonaise:
1. Klop voor de mayonaise het citroensap, de witte wijnazijn mosterd, worcestersaus, honing, eidooier, peper en zout met een staafmixer los in een kom.
2. Voeg langzaam al draaiende met de staafmixer de zonnebloemolie toe en proef.
Frituren:
1. Verhit frituurolie tot een temperatuur van ca. 190°C.
2. Haal de vis één voor één door de bloem, daarna door het beslag en laat ze daarna voorzichtig in de hete olie glijden. Bak ze 1 minuut aan iedere kant. 3. Laat ze uitlekken op keukenpapier en
serveer direct met de citroen-mayonaise.

Tags,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top