
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
=250 gram Bloem = 1 tl.Zout = 2 Eieren.
=500 ml Merlk.
=4 Sjalotten of 2 Uien.
=25 gram Boter.
=300 gram Ontbijtspek of Bacon (dunne plakjes)
BESLAGKOM
STEELPAN
KOEKENPAN.
VERSHOUDFOLIE
ZEEF.
BAKKWAST>
Houd de pannenkoeken warm door ze op een
bord te leggen dat op een pan zacht kokend water staat.
Dek de stapel af met aluminiumfolie.
1.Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een
garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij
en klop opnieuw glad.
2.Dek de kom af met versheidfolie en laat het beslag 30 minuten
staan.Snijd ondertussen de sjalotten of uien in dunne ringen.
3.Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan
en schenk hierin de helft van de gesmolten boter.
Leg de 4 plakles spek en wat sjalotten of uienrigen in de pan.
4.Schep een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond
zodat de hele bodem bedekt is.. Zet terug op het vuur en draai
het vuur lager tot middelmatig
Bak de pannenkoek 2 minuten tot bovenkant bijna droog is
en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij
niet aanbraden.
5.Draai de pennenkoek om en bak de andere in nig een
1/2 -1 minuut goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal
pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te
zijn gebruikt.6.Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag,spek en ui
.
AH
didoroelofsen867 20-04-2017
Snap het ff niet.........
hans3333 20-04-2017
**** UI****
gelukkig zie ik altijd aan de titel gelijk wat je bedoeld harry..
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »