Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

****SPANNENDE SPEKPANNENKOEKEN MET UI****

Door: harry_bijl

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


=250 gram Bloem = 1 tl.Zout = 2 Eieren.
=500 ml Merlk.
=4 Sjalotten of 2 Uien.
=25 gram Boter.
=300 gram Ontbijtspek of Bacon (dunne plakjes)


Verder heb je nodig


BESLAGKOM
STEELPAN
KOEKENPAN.
VERSHOUDFOLIE
ZEEF.
BAKKWAST>


Houd de pannenkoeken warm door ze op een
bord te leggen dat op een pan zacht kokend water staat.
Dek de stapel af met aluminiumfolie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een
garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de melk erbij
en klop opnieuw glad.
2.Dek de kom af met versheidfolie en laat het beslag 30 minuten
staan.Snijd ondertussen de sjalotten of uien in dunne ringen.
3.Smelt de boter in een steelpan. Verhit ondertussen een koekenpan
en schenk hierin de helft van de gesmolten boter.
Leg de 4 plakles spek en wat sjalotten of uienrigen in de pan.
4.Schep een volle soeplepel beslag over en draai de pan rond
zodat de hele bodem bedekt is.. Zet terug op het vuur en draai
het vuur lager tot middelmatig
Bak de pannenkoek 2 minuten tot bovenkant bijna droog is
en de onderkant mooi bruin. Let op dat de ui en het spek hierbij
niet aanbraden.
5.Draai de pennenkoek om en bak de andere in nig een
1/2 -1 minuut goudglanzend bruin. Bak zo nog een aantal
pannenkoeken. Hiervoor hoef je de pan alleen nog maar in te
zijn gebruikt.6.Houd de pannenkoeken warm tot alle beslag,spek en ui

.

Tags

Bron

AH



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top