Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gegrilde kabeljauw met een romige tomatensaus

  • Australisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 4 kabeljauwfilets
* 1 bol knoflook, half door midden gesneden
* 1 doosje cherry tomaatjes, halfdoor gesneden
* 1 eetlpl olijfolie
* Zout en peper
* 1 ui, fijngesneden
* 125 ml droge witte wijn
* 125 ml kippen- of visbouillon
* 1 eetlpl tomatenpuree
* 60 ml slagroom
* 2 eetlpls peterselie, fijngehakt



Verrukkelijk. In één woord!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 230 graden en leg bakpapier op een bakplaat.
2. Leg de kabeljauwfilet, beide helften knoflook en de cherry tomaatjes naast elkaar op de bakplaat.
3. Druppel de olijfolie er over en bestrooi met zout en peper.
4. Laat de vis ca. 15 minuten in de oven gaar worden en leg ze vervolgens op een bord, bedekt met aluminiumfolie.
5. Verwarm in een sauspan 1 theelpl olie, voeg de ui, witte wijn, bouillon en tomatenpuree toe.
6. Breng op smaak met zout en peper, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
7. Druk de knoflook ui de tenen en voeg toe aan de saus evenals de helft van de tomaatjes.
8. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
9. Zet het vuur uit en pureer de saus met een blender en voeg de slagroom toe.
10. Serveer de kabeljauw met de saus en de resterende geroosterde cherry tomaatjes.
11. Garneer met peterselie.

Tags, , , ,

Bron

Judy Kim



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top