Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gevulde eieren a la papa

  • Nederlands Amuse
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 eieren (geen hele verse! In verband met het pellen is het beter om een weekje ervoor al de eieren te kopen)
Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden, 4EL
Kerrie, 2 TL
Maggi, 1 TL
Zout, 1 TL

Eventueel verse peterselie


HULPMIDDELEN

Steelpan
Lepel voor de mayonaise
Kom
Mes
Vork
Snijplank
Vulspuit

Tags


Het recept voor de gevulde eieren past bij Pasen, maar mijn vader maakte het met oud & nieuw. Inmiddels maak ik het, als het even lukt, met alle verjaardagen. De familie is er gek op en het recept is me erg vaak gevraagd. Het geheim van dit recept? De mayonaise! Zaanse mayonaise van Van Wijngaarden, met de rode dop. Verkrijgbaar in bijna alle supermarkten.

Bereidingswijze

Het beste is om geen kakelverse eieren te gebruiken. Als het eiwit scheurt bij het pellen, dan worden het geen hele mooie gevulde eieren. Ik haal altijd een weekje van tevoren een doos eieren.

1. Laat de eieren eerst op kamertemperatuur komen.

2. Doe de eieren in een pan zodat alle eieren onder water liggen.
Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna meteen afkoelen onder koud water.
Laat ze daarna nog even liggen in een pan met koud water.

3. Schil de eieren voorzichtig zodat het eiwit onbeschadigd is.

4. Snij de eieren doormidden en lepel voorzichtig het eigeel in een kom.

5. Prak nu eerst het eigeel heel goed met een vork. Maak het zo fijn mogelijk, want dikkere stukjes komen later moeilijk door de spuitmond.

6. Als het helemaal geprakt is, strooi je er de kerrie, zout en Maggi doorheen. Eerst weer goed omroeren en daarna de mayonaise toevoegen.

7. Er gaat behoorlijk wat mayonaise doorheen. Als jouw mengsel niet smeuïg genoeg is, dan moet je meer mayonaise toevoegen, dat maakt het spuiten makkelijker. Proef nu of het genoeg gekruid is. Bedenk goed dat de smaak straks ook nog gemixt wordt met het eiwit als de eieren gevuld zijn. Het mag dus juist een beetje extra gekruid zijn, dat je het mengsel bijna te zout vindt. Dan zijn ze nl. na het vullen precies goed.
Eventueel kun je bij deze stap ook de heel fijn gesneden peterselie toevoegen.

8. Doe het mengsel in de vulspuit en vul de eieren. Je hebt door de toevoeging van de mayonaise meer vulling dus er mag een toefje bovenop. Je hebt voldoende vulling.

9. Garneer met de peterselie. Dat is ook handig als je de eieren moet vervoeren. Een klein stukje peterselie erop, daarna folie eroverheen en je ziet geen ingedeukte bovenkantjes.

Tags

Serveertips

Voor het mooie / feestelijke is vers geknipte peterselie een aanrader als je ervan houdt. Ik hou er niet van en maak het altijd zonder. Maar voor de échte gevulde eieren a la papa... Tsja.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van SmullenMetRWABM
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top