Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bloemkoolsoep met saffraan en gerookte paling

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 l groentenbouillon (van twee blokjes)
300 g gare bloemkoolroosjes of broccoli
plukje saffraan, 20 draadjes
4 el crème fraîche
200 g gerookte palingfilet
4 takjes kervel, alleen blaadjes
1 Spaanse peper zonder zaadjes
50 ml Extra Vierge olijfolie


HULPMIDDELEN

Soeppan, vijzel of keukenmachine, Snijplank en mes


Dit heerlijke soeprecept is licht maar vol van smaak! Meer inspiratie opdoen met paling?
Ga naar: http://www.facebook.com/ikhouvanpaling/.

Bereidingswijze

1. Voeg de saffraan bij de bouillon en breng aan de kook.
2. Snijd de paling in reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen. Vermaal de Spaanse peper in de vijzel of Keukenmachine en voeg de olijfolie toe.
3. Voeg de bloemkool bij de bouillon en verwarm nog even.
4. Schep de bouillon op de paling en garneer de soep met een eetlepel room, enkele blaadjes kervel en druppeltjes peperolie.

Tags, ,

Bron

Http://www.elleeten.nl/Recepten/Bloemkoolsoep-met-saffraan-en-gerookte-paling



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top