Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Spaghetti
  6. Spaghetti met witte en groene asperges

Spaghetti met witte en groene asperges

Door: Smult

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-04-2017

Ingrediënten 4 personen


200 g witte asperges, geschild, houtige uiteinden verwijderd
250 g groene asperges, houtige uiteinden verwijderd
1 el citroensap
4 el olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
450 g spaghetti
75 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt + extra schaafsel


Verder heb je nodig


Keukenmachine of staafmixer

Spaghetti

Smult15


Dit is een recept uit het kookschrift van het lentenummer van Smult met de lekkerste hartige recepten. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de topjes van witte asperges en zet ze apart. Snijd rest van witte asperges en de groene asperges in stukjes. Kook ze in ruim water in 6-8 minuten zacht. Schep ze met een schuimspaan in een vergiet. Bewaar het kookwater.
2. Doe de gekookte asperges in een Keukenmachine met citroensap, olijfolie en 125 milliliter kookwater en pureer tot een saus, of pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3. Kook spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 3 minuten voor het einde van de kooktijd de witte aspergetopjes toe. Giet af in een vergiet en vang een kopje kookvocht op.
4. Doe spaghetti terug in de pan, voeg de saus toe en warm kort door. Roer Parmezaanse kaas erdoor en, indien de saus te dik is, wat van het bewaarde kookwater.
5. Bestrooi met extra zwarte peper en schaaf er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen.

Tags, , ,

Bron

Smult 15



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top