Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijk frisse kipkerriesalade met ei en appel voor op een broodje

Door: pwiggers

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 hardgekookte eieren (M)
plm. 100 gram gerookte kipfilet of een restje gekookte of gebraden kip
1 kleine zoetzure appel
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels mayonaise + 1 eetlepel kwark of yoghurt (of 3 eetl. mayonaise)
2 theelepels kerriepoeder
zout, peper
3 eetlepels fijngesneden bieslook
eventueel paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Mes
plankje
schaaltje

Smullen op een boterham, toostje of broodje

Altijd lekker...


Wat gebraden of gekookte kip en nog eieren over van de Paasdagen? Maak dan eens deze lekkere kipkerriesalade. Ik heb de salade gemaakt met een stukje overgebleven gerookte kipfilet. Gegeten op een verse donkerbruine boterham. Dat lusten we wel vaker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de eieren en snij ze in kleine stukjes.
Snij de kip in kleine stukjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij de appel in kleine stukjes en meng de ppel met het citroensap.
Meng het kerriepoeder met de mayonaise en kwark of yoghurt.

Eieren, kip. appel, bieslook en kerriemayonaise door elkaar mengen.
Pittig op smaak maken met peper en zout en eventueel een paar druppels tabasco.

Salade plm. 30 minuten laten intrekken.

Tags, , , ,

Serveertip

Ook lekker met de helft appel en de helft radijsjes.
Lekker met tuinkers.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top