Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pavlova met slagroom en vers fruit (glutenvrij)

  • Australisch Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 6 eiwitten
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 150 gram poedersuiker
- 1 tl witte wijnazijn
- 250 ml slagroom (eventueel een beetje extra suiker)
- 500 gram vers fruit (ik had ananas, mango, aardbeien, Kaapse kruisbes (Physalis) en granaatappelpitjes)
- stukje citroen


HULPMIDDELEN

Bakpapier, mixer


Altijd gedacht dat dit erg moeilijk was om te maken. Maar als er iets simpel is dan is dit het.
Dit was de 'Grande Finale' waarmee ik tijdens ons Paasdiner 2017 indruk heb gemaakt.  
Plan het wel op tijd want in mijn geval moest ik de eiwitten uit de vriezer (TIP) eerst nog laten ontdooien en op kamertemperatuur laten komen. Het bakken van de pavlova vergt wel een paar uurtjes en dan moet je het ook nog een tijdje af laten koelen dus beter begin je hiermee al de dag van te voren. Maar qua moeilijkheidsgraad is dit recept echt een fluitje van een cent.
Ik heb geel/oranje/rode vruchten gebruikt omdat ik dat leuk vond met Pasen maar in principe kun je hier allerlei soorten verse vruchten voor gebruiken.

TIP: Vaak hou je eiwitten over die je dan heel goed in kunt vriezen. Makkelijk om te weten is dan: 3 eiwitten = 100 gram en per eiwit heb je 50 gram suiker nodig.

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 120 graden.
- Wrijf met een stukje citroen de mixerkom en de kloppers in zodat deze volkomen vetvrij zijn.
- Splits de eieren maar zorg dat er GEEN eigeel bij komt (doe dit voor de voorzichtigheid 1 voor 1 in een kommetje).
- Klop de eiwitten stijf zodat er stevige pieken ontstaan. Voeg dan beetje bij beetje de kristalsuiker toe en mis dit op lage snelheid door elkaar.
- Doe de poedersuiker door een zeef erbij en meng dit met een spatel beetje bij beetje erdoorheen. Spatel ook de azijn door het mengsel.
- Doe bakpapier op een bakplaat en schep het schuim in het midden erop in de vorm van een grote ronde taart.
- Bak dit ongeveer 2 uur op 120 graden. Het schuim krijgt dan een knapperige korst en een taaiige marshmallowachtige binnenkant . Zet de oven uit en laat de pavlova nog 2 uur afkoelen.
- Maak alle vruchten schoon en snij het is hapklare stukjes.
- Vlak voor het serveren klop je de slagroom (met een beetje suiker) en doe je eerst de slagroom en dan de vruchten op de pavlova.

Tags, , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top