Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lamsvlees gemarineerd in bessenthee

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gr lamsvlees
200 gr couscous
1 komkommer
1/2 bosje munt
handvol peterselie
1 tl gehakte bieslook
200 ml Griekse yoghurt
30 gr rozijnen
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder
peper - zout
Voor de marinade:
2 zakjes blauwebessenthee
100 ml rode wijn
1 el rozemarijn (grof gehakt)
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook (geperst)
peper - zout


Tags


Origineel en overheerlijk.

Bereidingswijze

-Laat de theebuiltjes trekken in 100 ml heet water. Verwijder de theebuiltjes en laat de thee afkoelen. Meng de thee met de olie, rode wijn, de geperste look en gehakte rozemarijn.
-Kruid het vlees met peper en zout en laat minimum 4u marineren in de koelkast.

-Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat wellen en afkoelen.
-Hak de peterselie, enkele muntblaadjes en de bieslook fijn en meng samen met de rozijnen, het paprikapoeder, zout en peper onder de couscous.

-Rasp de komkommer fijn en meng onder de yoghurt. Hak de rest van de munt fijn en meng samen met de versgemalen peper en zout onder de komkommeryoghurt.

-Haal het lamsvlees uit de marinade, dep droog en grill aan beide kanten gaar.

SERVEREN:

Serveer het vlees met de couscous en de komkommeryoghurt.

Tags

Bron

Njam



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top