Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kaneelbroodjes

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

DEEG
1 zakje gedroogde gist
125 ml warme melk
50 g suiker
90 g boter, gesmolten
1 ei
1 tl fijn zout
525-600 g bloem + extra plantaardige olie

VULLING
125 g boter, gesmolten
150 g suiker
2 el kaneel

GLAZUUR
250 g poedersuiker
4 el boter
1 tl vanille-extract


HULPMIDDELEN

1 groot of 2 kleine brownieblik(ken), ingevet en bekleed met bakpapier

Kaneelbroodjes

Smult15


Dit is een recept uit het kookschrift van het Smult lentenummer met de lekkerste zoete recepten. Het lentenummer staat boordevol frisse lentegerechten en onvergetelijke brunchgerechten. Je bestelt dit nummer nu op: www.smult.nl. 

Bereidingswijze

1. Los gist op in 125 milliliter warm water en zet 5 minuten apart.
2. Meng melk, suiker, gesmolten boter, ei en zout in een grote kom. Roer er de helft van bloem doorheen, gevolgd door het gistmengsel en resterende bloem. Kneed op een met bloem bestoven werkvlak in 5-10 minuten tot een glad, elastisch deeg.
3. Vet een kom in met wat olie, vorm het deeg tot een bal en leg die in de kom. Dek af en laat in 1-1,5 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
4. Kneed deeg door en rol op een met bloem bestoven werkvlak uit to een lap van circa 25 x 35 centimeter. Bestrijk voor de vulling de deeglap royaal met gesmolten boter. Meng suiker met kaneel en strooi over de deeglap. Rol het deeg vanaf een van de lange kanten op en snijd de rol in 12 gelijke stukken.
5. Leg de kaneelbroodjes plat in het blik of de blikken. Dek af met een schone theedoek en laat 45 minuten rijzen tot de broodjes in volume verdubbeld zijn.
6. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
7. Bak de broodjes in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen in het blik.
8. Meng intussen voor het glazuur poedersuiker, boter en vanille-extract met 3 eetlepels water. Is het glazuur te dik, voeg dan nog 1-2 eetlepels water toe. Lepel het glazuur over de broodjes.

Tags,

Bron

Smult 15



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top