Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Andalusische kipdijfilet uit de oven

Door: pwiggers

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


8 stuks kippendij
zeezout
versgemalen zwarte peper
Marinade:
plm. 1/8 liter (vers geperst) sinaasappelsap
1/8 liter droge sherry
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel gedroogde tijmblaadjes
1/2 eetlepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje (liefst vers)
1 rode Spaanse peper (schoongemaakt in kleine stukjes zonder pitjes en zaadlijsten)
4 teentjes knoflook (gepeld en fijngesneden)
10 olijven zwart en groen


Verder heb je nodig


Ovenschaal
schaaltje voor de marinade
garde
aluminiumfolie of plastic folie

Zalig !! in één woord...

Foto van de kip in marinade en de kip uit de oven


De kippendijtjes gaan een avond vooraf in een heerlijke marinade en de volgende dag plm. een uurtje voor het eten gaat de schaal inclusief de marinade de oven in.
Lekker met mijn Spaanse risotto.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid de kip met peper en zout.
Leg de kip in de Ovenschaal,
Klop de marinade van sinaasappelsap, droge sherry, honing, tijm, oregano, Spaanse peper en knoflook.
Giet dit over de kipdijfilet. Dek de schaal af met folie.
Laat de kipdijfilet hierin een aantal uren marineren, maar liever nog een nacht.
Draai de kipfilet af en toe om.

Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte.
Verwijder de folie van de schaal.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de kip in plm. 35 - 40 minuten (afhankelijk van de dikte) lekker gaar.
Doe de laatste 10 minuten van de baktijd de olijven bij de kip.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Heerlijk met mijn risotto met champignons en paprika en een salade.
Risotto-met-champignons-rode-paprika-en-lenteuitjes



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top