Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Limoentaart

Limoentaart

Door: victorv

  • Frans
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-04-2017

Ingrediënten 10 personen


1 pak mix voor appeltaart (400 g, PLUS)
160 g zachte boter of margarine
1 ei
bloem, om te bestuiven
3 limoenen, schoongeboend
4 eieren
200 g suiker
40 g maïzena
60 g boter


Verder heb je nodig


Mixer met deeghaken
plasticfolie
deegroller
vlaaivorm Ø 28 cm (ingevet)
bakpapier
blindbakvulling (zoals witte of bruine bonen)


Heerlijk fris

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe voor het deeg de appeltaartmix samen met de boter en het ei in een beslagkom. Mix het deeg met een Mixer met deeghaken op de laagste stand tot een samenhangend deeg. Kneed het met de handen tot een platte bal en wikkel in plasticfolie. Laat 1 uur opstijven in de koeling.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een dunne lap die groot genoeg is om de vorm mee te bekleden.
Rol het deeg om de deegroller en rol af boven de ingevette vorm. Druk het deeg aan en snijd de overhangende randen eraf. Prik gaatjes in de deegbodem met een vork en dek het deeg af met bakpapier.
Vul de taartbodem met de blindbakvulling en bak 30 minuten in het midden van de oven tot het deeg goudbruin is. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder dan voorzichtig het bakpapier met de blindbakvulling.
Rasp voor de vulling de schil van 2 limoenen en pers het sap uit alle 3. Klop de eieren los in een kom.
Breng 350 ml water met de suiker, maïzena en een mespunt zout aan de kook op matig vuur. Roer goed zodra het mengsel begint te binden en glazig wordt. Haal de pan van het vuur en voeg dan de boter, het limoensap en de eieren toe en roer goed. Zet de pan terug op het vuur en breng de vulling kort aan de kook (het oppervlak moet bubbelen, ook in het midden) en doe dan over in detaartbodem.
Laat de taart 1 1/2 uur afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met de geraspte limoenschil.

Tags,

Bron

Plus



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van victorv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top