Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Palingterrine met zalmkaviaardressing

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 X 250 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl en nog eens
1 X 175 g gefileerde vers gerookte paling van paling.nl
5 dl. melk
5 bl. gelatine
3 el spinazie puree
2.5 dl. room
2 winterwortelen.

Voor de dressing:
1 tl. Mosterd
1 el walnootolie
1 el sojaolie
1 el zijn
1 el water
peper, zout
1 el. Zalmkaviaar

Voor de garnering:
1 tomaat
enkele takjes kervel


HULPMIDDELEN

Pan, snijplank en mes, terrine, kom


Een groots gerecht voor een groots feest op tafel! 

Bereidingswijze

1. Snijd de twee winterwortelen overlangs in 2 mm dunne plakken (dit lukt het beste met een snijmachine). Blancheer de plakken in ruim water met zout en laat ze dan afkoelen in ijswater. Laat de plakken op een doek goed droog worden en bekleed er dan een terrine mee. Laat de plakken ruim overhangen zodat u na het vullen de terrine ermee kunt afdekken.
2. Breng de melk met 250 gr. palingfilet aan de kook. Laat dit een poosje trekken en draai er dan in de keukenmachine een fijne puree van.
3. Week de gelatineblaadjes in koud water en roer deze tezamen met de spinaziepuree door de nog warme palingpuree. Laat de puree afkoelen. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door de afgekoelde palingmassa.
4. Snijd de 175 gr. palingfilet in de lengte in reepjes met een breedte van 5 - 7 mm. Giet een laagje van de palingmousse in de terrine. Leg hierop 5 reepjes palingfilet in de lengte naast elkaar en giet hier weer een laagje mousse over. Herhaal deze handeling totdat de terrine geheel gevuld is en dek hem nu af met de overlappende wortelplakken. Zet de terrine een paar uur in de koelkast om op te stijven.
5. Doe alle ingrediënten voor de dressing (behalve de kaviaar) in een kom en roer dit (liefst met een staafmixer) goed door elkaar. Roer er dan voorzichtig de zalmkaviaar door.
Ontvel de tomaat, snijd hem in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
6. Snijd de terrine in gelijkmatige plakken. Leg de in het midden van het bord, schep er wat dressing naast en garneer het geheel met een lepel tomatenblokjes en een fraai takje kervel.

Tags, , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top