Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Prikkertje met zalm en kwartelei

Door: marcdepester

  • Belgisch Amuse
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


160 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers
12 kwarteleieren
1 eidooier
1 koffiel. mosterd
2.5 dl arachideolie
1 eetl. azijn
peper en zout



Heerlijke en makkelijke amuse waar ook kids dol op zijn 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding15 min.
1 Kook de kwarteleieren 4 à 5 min. Giet af, spoel onder koud water en laat afkoelen. Pel de kwarteleieren.
2 Snij ondertussen de zalm in 12 repen van ± 2 cm breed.
3 Doe de eidooier in een mengkom, samen met de mosterd en de azijn. Roer los met een vork. Voeg beetje bij beetje de arachideolie toe en blijf kloppen tot de mayonaise mooi gebonden is. Kruid met peper en zout.
4 Lepel wat mayonaise in het midden van elk reepje zalm. Verdeel er wat tuinkers over en leg er 1 kwartelei bovenop. Rol het zalmreepje op en steek vast met een prikkertje.
Tip
U kan de mayonaise nog een week bewaren in een gesloten pot in de koelkast.

Tags

Bron

Colruyt recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top