Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

600g asperges (wit), 200g yorkham, 200g lichtbelegen kaas (raspen), 2 eieren(niet te hard gekookt), 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 25 g roomboter, 1 eetlepel paneermeel (of oud gekruimeld brood)


HULPMIDDELEN

Ovenschaal (20x30cm), dunschiller


Een heerlijk lente recept!

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op ca 180˚C (hetelucht).
Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
Kook de eieren (niet te hard).
Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
Krullen boter erbovenop leggen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Tags, , ,

Serveertips

Paeermeel wordt vooral gebruikt om vocht op te nemen, maar het kan ook prima zonder.

Bron

Aspergecentrum.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tanjanami
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top