Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke Courgette Lasagne met Roombrie 60+

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 3 personen

* 1 flinke of 2 kleine courgettes
* 200 gram champignons
* Olijfolie
* 2 teentjes knoflook
* 1 kleine paprika
* 1 ui
* Italiaanse kruiden mix
* beetje zout en peper
* ca. 10 druppels Tobasco
* 300 gram rundergehakt
* 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
* 100 gram roombrie ( 60+ )
* 100 gram ricotta
* 30 gram Parmezaanse kaas
* 1 blikje tomaatblokjes
* Eiwit van 1 ei


HULPMIDDELEN

Koekenpan

Heerlijke Courgette Lasagne met Roombrie 60+

Koolhydraten arm ( < 15 gram ) !!

Alles wat geen mooi reepje word in blokjes en toevoegen aan de saus

Tijd om de kaassaus maken !!

Roombrie 60 +

De extra smaakmaker !!

Eerst wat saus in de ovenschaal ...

dan afdrekken met courgette reepjes, kaassaus, brie, etc.

Afdekken met aluminiumfolie en oven in !!


Echt een heerlijke koolhydraatarme lasagne ( < 15 gram ) waarbij je de Lasagne vellen niet zult missen.
Lekker gezond eten en eerder afvallen dan aankomen !!

Bereidingswijze

Verwijder met een fijnsnijder de schil van de courgette en snij met een kaasschaaf er mooie dunne lange repen van. Alles wat geen mooie lange dunne reepjes word in stukjes snijden en later toevoegen aan de saus.
( Zonder schil en lekker dun lijkt het op lasagne vellen )
Door het schillen van de courgette, verwijder je nauwelijks wat vitamines en het zal altijd veel gezonder zijn dan een kunstmatig gefabriceerd lasagne velletje van pasta deeg.

De schil in dit recept dus verwijderen van de courgette zodat structuur van de lasagne niet verpest word door een taaie ongewenste schil.

Leg de dunne en geschilde reepjes courgette op een met bakpapier bedekte ovenplaat en strooi er wat gemalen ( Keltisch ) zee zout over.
Dit haalt het vocht uit de courgette en geeft er meer smaak aan.
Afhankelijk van de oven ca. 15 min laten bakken.

Nu hebben we mooi de tijd om de teentjes knoflook te persen, de paprika in stukjes te snijden, de ui te snipperen en de champignons in plakjes te snijden.
Doe vervolgen wat olijfolie in de pan en begin met het aanbakken van de champignons, ui en knoflook.
Indien alles mooi is aangebakken en een beetje bruin is de tomaat blokjes en de blokjes courgette toevoegen en alles rustig mengen en zachtjes ca 15 min. laten sudderen.

Ondertussen kun je in een andere pan het gehakt rullen met wat Italiaanse kruiden en indien gaar toevoegen aan de groenten en dan doorgaan met het maken van de kaassaus.

Doe in een middelgrote kom de ricotta, het eiwit en de helft van de Parmezaanse kaas. Meng dit goed door elkaar en breng het op smaak met Italiaanse kruiden voeg een kwart van deze kaas saus ( ongeveer een eetlepel) toe aan de tomatensaus.
Breng vervolgens de tomatensaus verder op smaak met zout, peper, Italiaanse kruiden en Tobasco.

Laat de saus eerst een beetje afkoelen en begin dan met het maken van de lasagne.
We beginnen de lasagne met een laagje tomatensaus en leggen hierop het eerste laagje courgette reepjes. Smeer vervolgens deze reepjes in met de kaas saus en strooi er wat Parmezaanse kaas over en leg er wat dunne plakjes roombrie 60+ op.

LET OP !! Zorg ervoor dat je drie van dit soort laagjes kunt maken.

Indien dit is gelukt dan de schaal afdekken met aluminiumfolie en ca. 30 min. bakken in een voorverwarmde oven op ca. 190 graden. Verwijderen de laatste minuten de folie.

Tags, , , , ,

Bron

Leren en proberen, proeven en combineren.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top