Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duiveltjesvlees, zonder pakjes of zakjes

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

- 1 kilo varkensvlees (kip of rund kan ook)
- arachideolie
- 4 uien
- 4 t knoflook
- 1 el gember (vers geraspt)
- 1 tl korianderpoeder (ketoembar)
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 1 tl kurkuma
- 1 el sambal oelek
- peper en zout
- 100 ml tomatenketchup
- 75 ml witte wijnazijn
- 75 ml ketjab manis
- 1 ½ el bruine suiker
- 500 ml water (uit de waterkoker)
- 500 gram (kastanje)champignons
- 4 el pindakaas
- 200 ml kookroom


HULPMIDDELEN

Grote stoofpan


Eigenlijk alle recepten voor duiveltjesvlees die ik tot nu toe tegen ben gekomen zijn met een zakje nasikruiden. Omdat ik van mening ben dat dit gerecht ook heel goed en lekker te maken moet zijn ZONDER het zakje nasikruiden heb ik de proef op de som genomen en zo is dit recept ontstaan.
Ze vonden het thuis heel erg lekker en mag (moet) dus nog vaker op tafel komen.
Ik heb het gemaakt met varkensvlees (fricandeau) maar met kip of rundvlees kan dit ook prima. Pas wel de bereidingstijd aan (kip korter en rundvlees langer).
Bij het plaatsen van het recept was er een groot dilemma: Is het recept van oorsprong Indisch? Nederlands? Is het een Limburgs streekgerecht? Na wikken en wegen heb ik er dus maar een wereldgerecht van gemaakt

Bereidingswijze

- Snij het vlees in dobbelsteentjes en bak het rondom bruin in de arachide olie.
- Voeg gesneden uien, gehakte knoflook, geraspte gember, sambal, kurkuma, korianderpoeder, komijnpoeder en peper/zout toe. Schep het geheel door elkaar en laat het ongeveer 10 minuutjes bakken.
- Doe dan de suiker, tomatenketchup, ketjab en azijn erbij en voeg het water toe. Laat het geheel ruim een uur op een klein pitje pruttelen en roer af en toe door.
- Voeg de gesneden champignons erbij en laat het nog +/- 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Als laatste gaat de pindakaas en de kookroom erbij. Meng de massa tot een glad geheel.

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Lekker met rijst en boontjes maar ook met friet en een salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top