Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Tiramisu met cantuccini en sinaasappel

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

- 250 gram mascarpone
- 200 ml slagroom
- 1 el suiker (ik heb mijn zelfgemaakte vanillesuiker gebruikt)
- 18 Cantuccini koekjes (of lange vingers)
- 100 ml espresso
- 25 ml Cointreau (of Grand Marnier)
- rasp van 1 sinaasappel
- sap van 1 sinaasappel
- enkele stukjes sinaasappel om mee te garneren
- stuk chocola om te schaven of cacao poeder om erover te strooien


HULPMIDDELEN

Mixer, mixerkom


Ik wilde Tiramisu maken omdat ik nog een pot mascarpone in de koelkast had staan. Echter geen lange vingers in huis maar wel een pak cantuccini. De proef op de som genomen en het resultaat was eigenlijk nog lekkerder dan met lange vingers.
Je hebt meerdere soorten cantuccini o.a. met chocolade stukjes en met amandel. Ik heb die met amandel gebruikt. Voor de topping heb ik geschaafde pure chocolade gebruikt omdat ik dat zelf het lekkerste vind. Je kunt er natuurlijk ook gewoon cacao over strooien.

TIP: Gebruik bij voorkeur zelfgemaakte vanillesuiker (zie hiervoor mijn blog No-waste-vanillesuiker-van-gebruikte-vanillestokjes)

Bereidingswijze

- Maak 100 ml espresso en laat deze afkoelen, voeg daar dan de Cointreau aan toe.
- Doe de suiker bij de slagroom en klop deze lobbig (half stijf).
- Schep de mascarpone erdoor.
- Voeg het sinaasappelrasp en het sap toe en mix alles tot een gladde massa.
- Dompel de cantuccini in het espresso/Cointreau mengsel zodat de koekjes wat van de vloeistof op kunnen zuigen en leg ze op de bodem van een dessert glas.
- Schep er het mascarpone mengsel op en garneer met de geschaafde chocola (cacao) en een schijfje ontvelde sinaasappel.

Tags, , , , , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top