Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip met champignonsaus en spekjes

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Blokje kipboillon, 4 kipfilets, 250gr mager spek, 500gr champignons, 1 ui, 2 knoflook teentjes, 1 eetlepel italiaanse kruiden, klein bekertje creme fraiche, allesbinder.


HULPMIDDELEN

Bloem, pan, Ovenschaal, oven


Heerlijk voor het hele gezin

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200graden.
Peper en zout de filets en haal ze door de bloem. Bak de filets rondom bruin in de Braadpan. Haal ze uit de pan en bak de spek in het overgebleven vet uit. Doe na ca 5 minuten de knoflook, de ui, Italiaanse kruiden en champignons erbij en laat dit ca. 8 minuten meebakken. De kipbouillon in ca 300ml water laten uiteenvallen en bij het spek voegen en warm maken op matig vuur. Hierna kan de creme fraiche erbij en doe het vuur wat hoger. Voordat het begint te borrelen de allesbinder erin zodat het een echte saus wordt. Leg de filets in de ovenschaal en giet de saus er over heen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in 30minuten gaar worden

Tags, ,

Serveertips

Lekker met gebakken aardappelen of aardappel schijfjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van RobD76
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top