Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sticky chicken - lekkere kleverige kip

  • Aziatisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kilo kippenbouten
2 teentjes knoflook
150 ml oestersaus
80 ml gembersiroop
1 el sesamolie
100 ml honing
1 tl paprikapoeder
sesamzaadjes
verse lente ui (garneren)


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Heerlijke kleverige sticky chicken op Aziatische wijze ook weer op basis van eenvoud. De meeste mensen hebben de ingrediënten wel in huis staan. Dit is ruim voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 170 graden.Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) door de kippen poten. Doe deze in een oven schaal en zet ze in de voorverwarmde oven. Roer de kippetjes om de 15 minuten om. Laat ze 45 minuten in de oven garen. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan (geen olie toevoegen) want zo komen de smaken vrij. Verdeel over de gare, kleverige kip en garneer deze met fijngesneden bosuitjes. Tip: Kippenbouten kun je bij het gewrichtje klieven zodat je karbonade en drumstick hebt, maar je kunt natuurlijk ook losse kipdelen naar keuze gebruiken.

Tags, , , , ,

Serveertips

Heerlijk met Chinese gewokte groente, koolsalade, groene salade en cajun aardappelpartjes.

Bron

Naar een idee van chefkok Ramon Brugman, eigen tekst



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top