Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De Voorjaarsburger!

  • Amerikaans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- Een afbakciabatta
- 4 goede runderhamburgers (zelf maken is het lekkerst, maar je kan ook lekkere variant uit de supermarkt erbij pakken)
- 2 tomaten
- een potje Dill Chips
- 1 Lente ui
- een handjevol Bladpeterselie

Voor de saus:

- Zaanse mayonaise (ca 6 eetlepels)
- Hela Curry (ca.4 eetlepels)
- een half uitje
- teentje knoflook
- snufje Himalayazout
- snufje 4 seizoenen peper
- theelepel olijfolie


HULPMIDDELEN

- Goede keukenmachine
- Goede Barbecue met klep (en bij voorkeur met thermometer)
- Kolenstarter
- Hamburger stokjes (die je altijd door het geheel heen steekt om het bij elkaar te houden)


Soms zie je wel eens van die mondwater opwekkende foto's van 'de ultieme hamburger': een perfect broodje met een heerlijk, sappig stuk rundvlees. De variaties zijn eindeloos, dus ik dacht "dat wil ik ook proberen". Pas na een keer of 10 proberen durf ik te zeggen dat ik echt een fijn, gebalanceerd recept heb bedacht die past bij dit jaargetijde: de voorjaarsburger!

Bereidingswijze

Bak de ciabatta ruim van te voren volgens instructie af. Laat deze minstens een half uur afkoelen zodat deze bij serveren lekker knapperig is en niet warm en slof.

Steek de barbecue aan met een kolenstarter. Na 15 รก 20 minuten zijn de kolen geschikt voor gebruik

Snij in de tussentijd de tomaten in plakjes, snij de bladpeterselie fijn (mag ook heel gelaten worden, wat je zelf mooi vindt) en knip de lente ui fijn (de groene uiteinden vind ik het lekkerst en het mooiste eruit zien).

Maak in de tussentijd ook de saus. Gebruik een Keukenmachine met processor functie. Doe hierin 6 eetlepels Zaanse mayonaise, 4 eetlepels hela curry, een in stukjes gehakt teentje knoflook en de halve ui die je eveneens in stukjes hebt gesneden. Vermaal dit tot een gladde saus. Voeg al draaiend drupsgewijs de olijfolie toe en maak de saus af door peper en zout naar smaak toe te voegen.

Leg de hamburgers direct boven de kolen om ze in eerste instantie dicht te schroeien. Hierdoor blijven de hamburgers sappig in plaats van dat ze droog worden. Doe dit ongeveer 1 minuut per zijde. Verschuif ze vervolgens naar een zone waar ze niet direct boven de kolen liggen. Laat ze hier ca. 10 min garen bij een temperatuur van rond de 200 graden. Hierna zouden de burgers goed gaar moeten zijn, maar wel lekker sappig en mals gebleven zijn.

Tijd om op te dienen. Snij de ciabatta in vier gelijke stukken en snij deze stukken open. Leg eerst de tomaten en de dill chips neer. Hier bovenop komt de hamburger, gevolgd door de saus, de lente ui en de peterselie. Prik een stokje door de burger om het vlees op zijn plek te houden.

Geniet van dit heerlijk, frisse voorjaarsbroodje!

Tags, , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rdbruins
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top